May 31, 2023

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia | Rumah adalah aset paling penting dalam kehidupan kita, kerana rumahlah tempat kita berlindung daripada panas, hujan dan tempat selesa untuk hidup bersama keluarga tercinta. Aset utama harus dimiliki oleh setiap rakyat Malaysia adalah rumah.

Adakah anda bercadang untuk mendapatkan pinjaman perumahan dalam masa terdekat? Tetapi anda tidak tahu bank mana yang menawarkan pinjaman perumahan interest rate paling rendah dan cara membuat pilihan serta perbandingan pinjaman perumahan tersebut.
Kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda satu laman web perbandingan Pinjaman Perumahan terbaik di Malaysia iaitu Boleh Compare. Laman web ini menyenaraikan semua skim pinjaman perumahan yang ditawarkan 22 bank di Malaysia.

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Dan 2 Institusi Kewangan Di Malaysia

Untuk perbandingan, saya kongsikan nama bank dan interest rate yang dikenakan untuk pinjaman perumahan tersebut. Antara bank berkenaan adalah:
1. HSBC Homesmart (Estimated Interest Rate : 4.45% – 5.15%p.a)
2. AmBank Home Loan (Estimated Interest Rate : 4.45% – 5.15%)
3. Alliance Bank Conventional Home Loan (Estimated Interest Rate : 4.45% – 5.15%)
4. Maybank Maxi Home (Estimated Interest Rate : 4.45% – 5.15%)
5. AIA Fixed Rate Home Loan Package 1 / Package 2 (Estimated Interest Rate : 4.99% p.a)
6. Affin Bank Home Solution Plus/Home Invest-i/My First Home (Estimated Rate : 4.65% – 5.05%)

Dan, banyak lagi tawaran Pinjaman Perumahan daripada bank-bank lain – Baca selanjutnya disini

Cara Memohon Pinjaman Perumahan

Untuk membuat permohonan pinjaman perumahan daripada salah satu bank yang saya terangkan diatas, anda hanya perlu klik APPLY NOW dan memasukkan maklumat yang diminta. Anda tak perlu berbuat apa-apa sehingga pihak bank menelefon anda dalam tempoh 3 hari bekerja. Anda akan diminta untuk datang ke Cawangan Bank berhampiran untuk urusan mengemukakan dokumen berkaitan dan melengkapkan borang permohonan nanti.

Disamping memudahkan perbandingan Pinjaman Perumahan, terdapat juga promosi menarik FREE GIFT untuk anda miliki jika memohon melalui Boleh Compare . Agak berbaloi juga jika dibandingkan dengan FREE GIFT yang pihak bank bagi tu kan? kali ini, dapat FREE GIFT bank, dapat juga FREE GIFT daripada Boleh Compare.

Semoga bermanfaat dan memiliki rumah pertama, kedua atau ketiga anda..

One thought on “Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *