May 30, 2023

Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 Di KKM

Calon yang telah memohon jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) boleh menyemak senarai nama yang layak dijemput menjalani peperiksaan online memasuki skim perkhidmatan awam (PSEE).
Jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 ini adalah untuk Pengurusan Stor di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk penempatan di calon di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak.
Pada bulan Oktober ini, tarikh peperiksaan telah ditetapkan pada:-
Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 Di KKM
Tarikh Peperiksaan: 25 Oktober 2019 dan 31 Oktober 2019
Masa: 10:00 pagi hingga 11:00 pagi

Panduan dan Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 (Pengurusan Stor) KKM


Calon Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir (Pengurusan Stor) Gred N29 di KKM yang sedang mencari panduan, rujukan dan contoh-contoh soalan untuk peperiksaan online psee tersebut mungkin boleh mengambil peluang dalam peperiksaan kali ini dengan mendapatkan Contoh –Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir Pengurusan Stor N29 di KKM yang akan diedarkan nanti.
Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 merupakan antara peperiksaan SPA tahap STPM/STP/STAM/HSC/ Diploma dalam bidang yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan.

Tugas dan Tanggungjawab Penolong Pegawai Tadbir N29

Jawatan penolong pegawai tadbir gred N29 ini merupakan jawatan kumpulan Pelaksana dan gaji minimum yang ditawarkan adalah RM1,493.00 dan gaji maksimum adalah RM5,672.00 dengan kadar kenaikan gaji tahunan sebanyak RM145.00.
Tugas Penolong Pegawai Tadbir N29 adalah bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.
Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Format Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir (Pengurusan Stor) N29 Di KKM

Untuk makluman anda, peperiksaan PSEE untuk Penolong Pegawai Tadbir N29 ini akan dijalankan secara online dan ia melibatkan calon dari pelbagai bidang dan kelulusan. Hanya yang berjaya dalam peperiksaan online ini akan dipanggil menduduki temuduga dengan pihak SPA nanti.
Berapakah markah lulus peperiksaan online penolong pegawai tadbir n29 ini? Semua pemarkahan tersebut dilakukan oleh pihak SPA dan ianya SULIT !
Apa yang anda perlu lakukan adalah mempersiapkan diri menempuhi peperiksaan online yang mencabar ini. 
Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 Di KKM
Untuk kali ini, SPA mengkehendaki calon menjawab 2 bahagian peperiksaan secara online iaitu:
  • Seksyen A – Daya Menyelesaikan Masalah
  • Seksyen B – Kefahaman Bahasa Inggeris


Seksyen A – Daya Menyelesaikan Masalah

Dalam seksyen A iaitu Daya Menyelesaikan Masalah. Ianya melibatkan contoh soalan matematik, kemahiran logic dan kemahiran meninterpretasi data.
Contoh soalan:-

Kadar tukaran antara Ringgit Malaysia dan Dolar Singapura ialah RM100=S$31.56. Berapakah nilai RM jika S$157.78?
A) 500
B) 550
C) 600
D) 650
Seksyen B – Kefahaman Bahasa Inggeris
Dalam seksyen B iaitu Kefahaman Bahasa Inggeris. Ianya melibatkan contoh soalan dalam bentuk Bahasa inggeris yang perlu dijawab oleh setiap calon. Anda perlu menjawab berdasarkan pilihan jawapan yang diberikan daripada pernyataan Bahasa inggeris.
Dapatkan Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 Pengurusan Stor Di KKM Sekarang!
Anda pasti tenang menduduki peperiksaan online anda nanti apabila mendapatkan tips dan panduan berserta contoh soalan peperiksaan penolong pegawai tadbir ini nanti. 
Panduan ini meliputi:-
  1. Nota Ringkas Peperiksaan
  2. Format Peperiksaan
  3. Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan
  4. Pecahan Peperiksaan

Tahniah kerana memilih untuk memiliki rujukan persediaan PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 Sesi OKTOBER 2019 ini

Calon yang mahu mendapatkan rujukan contoh soalan peperiksaan penolong pegawai tadbir N29 silakan klik link dibawah ini untuk dapatkan pakej rujukan dan contoh soalan Peperiksaan Online SPA khas untuk Penolong Pegawai Tadbir N29 (Pengurusan Stor) di KKM!

Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 Di KKMJangan lepaskan peluang lulus peperiksaan online ini !

Ramai yang dah dapatkan pakej ini dan mereka LULUS, anda perlu mengambil peluang yang tinggal 3 hari lagi untuk peperiksaan online nanti.

Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 Di KKM

Semoga berjaya!

One thought on “Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 Di KKM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *