March 22, 2023

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan | Berhutang bukan satu tabiat yang baik, malah boleh menjejaskan kehidupan seharian kita jika tidak membuat perancangan dengan baik. Tetapi, sekiranya perlu untuk berhutang untuk menyelesaikan masalah atau hutang lain itula sebabnya anda perlu tahu jenis pinjaman apa yang anda perlu pohon dan sesuai dengan kedudukan kewangan anda.

Pinjaman Peribadi Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan

Jika anda ingin membuat pinjaman peribadi tetapi gaji RM1500 atau dibawah. Jangan risau kerana pihak bank ada menawarkan pinjaman peribadi khas untuk anda. Terdapat 6 buah bank tempatan dan institusi kewangan lain di negara ini menawarkan pakej pinjaman peribadi dengan mengenakan syarat minima gaji berdasarkan terma dan syarat.

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan
6 buah bank dan institusi kewangan tersebut adalah seperti senarai dibawah:
1. RHB Bank

– RHB Easy Pinjaman Ekspress (Gaji Mininum – RM1500)
– RHB Pensioner Personal Financing-i (Gaji Mininum – RM750)
– RHB Personal Financing-i Civil Sector (Gaji Mininum – RM1000)
2. AEON Credit Sevice – iCASH Personal Financing (Gaji Minimum – RM800)
3. Bank Rakyat

– Personal Financing-i Private (Gaji Minimum – RM1000)
– Pembiayaan Peribadi-i Rakan Pintar (Gaji Minimum – RM1000)
– Personal Financing-i Public (Gaji Minimum – RM1000)
4. Public Bank – BAE Personal Financing-i (Gaji Minimum – RM1500)
5. AmBank – Islamic Personal Financing-i (Gaji Minimum – RM1500)
6. CIMB Bank – Xpress Cash Financing-i (Gaji Minimum – RM800)
Perlu diingatkan bahawa walaupun anda mempunyai gaji seperti dinyatakan diatas, itu tidak bermakna permohonan pinjaman anda diluluskan. Pihak bank akan menyemak nama anda terlebih dahulu samada dari segi komitmen bayaran bulanan, rekod pinjaman yang pernah dibuat (jika tak pernah buat loan, peratus lulus agak tipis kerana pihak bank tidak yakin anda), cara pembayaran gaji, rekod CCRIS dan CTOS, dan senarai hitam (jika pernah menjadi penjamin).

Perbandingan Pinjaman Peribadi Berpendapatan Rendah

Untuk membandingkan pinjaman peribadi dengan lebih teliti, anda boleh melayari iMoney dan klik pada tab ‘Loans‘ kemudian pilih ‘Personal Loan‘ dan klik pada ‘Low Income‘. Senarai yang saya terangkan diatas akan terpapar dengan jelas. 
Pilih pinjaman mana yang menawarkan faedah rendah dan promosi terkini yang ditawarkan oleh pihak iMoney.com


Cara Memohon Pinjaman Peribadi Selain Bank

Sekiranya pinjaman peribadi anda ditolak atau tidak diluluskan bank disebabkan rekod CCRIS, CTOS atau Blacklist, terdapat alternatif lain yang anda boleh lakukan iaitu memohon pinjaman peribadi dengan Koperasi atau Yayasan.

Bezanya cuma payout 80-95 peratus sahaja. Boleh lakukan potongan gaji melalui Biro Angkasa atau potongan Pay Slip JANM.

Berminat nak apply loan koperasi? Apply loan koperasi sini – Klik sini

Semoga membantu.

4 thoughts on “Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan

  1. Hello, nama saya Julia Simon, mangsa penipuan di tangan pemiutang palsu. Saya telah kehilangan kira-kira 80,000.00.USD kerana saya memerlukan modal besar 190,000.00.USD. i hampir meninggal dunia, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. Perniagaan saya telah dimusnahkan, dan dalam proses itu saya kehilangan anak saya. Saya tidak boleh berdiri ini berlaku lagi. pada bulan Disember 2014, saya bertemu dengan seorang rakan yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan Augusta Ibramhim, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman pada syarikat. ibu yang baik saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih dan Allah terus memberkati anda. Saya juga suka untuk menggunakan peluang ini untuk memberi nasihat kepada rakan-rakan Romanian, bahawa terdapat banyak penipu di luar sana, jadi jika anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman dengan cepat, hanya log masuk dengan Mrs Augusta Ibramhim melalui e-mel: augustaibramhim11 @ gmail .com. Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel ini: juliasimon460@gmail.com. jika anda mempunyai sebarang keraguan. sila dia adalah satu-satunya yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.
    terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *