May 31, 2023

Permohonan Jawatan Kosong Pegawai Tadbir Diplomatik M41 2019 Dibuka Rasmi

Sukacita dimaklumkan kepada calon lepasan Ijazah dari mana-mana Universiti yang berminat memasuki perkhidmatan awam Malaysia. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dalam proses untuk pengisian jawatan PTD M41.
Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Maklumat kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Portal Kerjaya Jawatan Kosong Terkini hanya menyiarkan untuk memudahkan permohonan anda. Untuk memohon sila ikut langkah seperti di bawah.
Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:
Permohonan Jawatan Kosong Pegawai Tadbir Diplomatik M41 2019 Dibuka Rasmi
Nama Majikan: Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA)
Lokasi Kekosongan: Pelbagai Negeri/Seluruh Negara
Tarikh Tutup Permohonan: 17 Februari 2019


Maklumat Jawatan Kosong JPA 2019
Sekiranya anda, seorang yang cukup syarat kelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan tetap atau kontrak yang diiklankan.
Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:
1. PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK/400 KEKOSONGAN/30 CALON SIMPANAN
Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.
Keperluan & Kelayakan Memohon:

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)
Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:
  1. Berperwatakan menarik
  2. Berpengetahuan
  3. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)
Cara-Cara Membuat Permohonan:

Permohonan kerja kosong baru di atas boleh dilakukan secara online. Sila ikut arahan untuk memohon dalam artikel dibawah.
[ Maklumat Kekosongan ] – Iklan Jawatan Kosong PTD M41 2019
Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.
Channel Telegram Peperiksaan Dan Temuduga PTD 2019

Anda bolehlah join chanel Telegram di bawah terlebih dahulu sebelum anda kemukakan permohonan anda. Kami akan hebahkan tips peperiksaan, contoh soalan PTD M41 lepas dan juga panduan khas peperiksaan PTD melalui channel Telegram di bawah.
Semoga berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *