March 22, 2023

Penternak Kambing Untung RM10K Sebulan

Penternak Kambing Untung RM10K Sebulan |  Peningkatan pengangguran dikalangan lepasan  IPTA/IPTS sekarang agak membimbangkan. Belajar tinggi-tinggi namun sukar mencari pekerjaan tetap. Apalah akan terjadi dengan anak-anak kita dalam masa 20 tahun  akan datang?
Penternak Kambing Untung RM10K Sebulan
Alternatif lain selain kerja makan gaji dengan Agensi Kerajaan atau Swasta, adalah membuka perniagaan sendiri. Saya mudahkan disini, ‘perniagaan’ kerana pertanian dan penternakan juga adalah perniagaan. Nak apply kerja pun belum tentu dapat, lagipun agensi kerajaan terlalu banyak di Malaysia ni.

Penternak Kambing Untung RM10K Sebulan?
Betul, menternak kambing boleh untung berpuluh ribu sebulan. Ini berikutan kenyataan pengusaha ternakan kambing itu sendiri di mStar.com.
Jual Daging Kambing Segar
Jelesnya baca kan? untung sampai RM10,000 bukan angka yang kecil. Keuntungan ini hasil usaha 5 tahun iaitu bermula pada tahun 2011 sehingga 2016, jika 5 tahun akan datang berapa agaknya keuntungan? RM20,000? mungkin lebih daripada itu…

Baca – Teknik dan Panduan Menternak Kambing

Apapun yang kita usahakan, biarlah dengan wujudnya minat terlebih dahulu. Ilmu dan modal boleh dicari. Saya percaya ramai yang memasang impian mempunyai perniagaan seperti ini. ‘Kalau tak pecahkan ruyung, manakan dapat sagunya’. Peluang dah ada, cuma perlu bertindak je.

Nak memulakan penternakan kambing? klik sini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *