March 22, 2023

Mulakan Bisnes Dengan Memborong Barang Dari China Secara Online

Mulakan Bisnes Dengan Memborong Barang Dari China | Anda berminat dan mahu memulakan bisnes? Tapi, tidak mempunyai modal yang tinggi? anda berada dihalaman ini kerana niat mendalam anda mahu memulakan bisnes. Saya akan cuba membantu anda mendapatkan panduan membeli, memborong dan menjual barang dari China tanpa perlu PANDAI bertutur dan membaca dalam bahasa Cina.
Sebelum ini, saya ada kongsikan Cara Memborong Barang Tanpa Perlu Pergi Ke China dan macam ada yang tak faham bagaimana panduan ini membantu anda. Jika masuk laman web China ini, pastilah kita pening bila tengok perkataan semua dalam bahasa Cina. Nak taip nama barang pun tak tahu, inikan pulak nak membeli kan?
Mari kita lihat perbandingan harga produk dari China dengan harga jualan di Malaysia ini. Sebagai contoh, katakan anda nak membeli dan menjual seperti dibawah..
WenPod GP1 Action Camera Gimbal Stabilizer with LCD Screen 

Banyak barang yang dijual di Malaysia ini adalah barangan import/luar negara. Lihat bagaimana peniaga mendapat keuntungan melalui pembelian di laman web ini. Harga jualan di Malaysia adalah RM1200 selepas diskaun.

Sumber rujukan – Link
Namun, lihat harga pembelian produk dari China ini..dengan hanya bermodalkan RM847.98 anda sudah boleh mendapatkan barang ini, jika ditambah dengan kos penghantaran/pos, lebih kurang dalam RM900(anggaran sahaja) kos yang anda belanjakan. 

Keuntungan 

Jika anda beli dengan harga RM900, dan anda jual dengan harga RM1200 anda masih UNTUNG sebanyak RM300. Andaikata, pengiraan keuntungan secara anggaran dibawah..
Pembelian: RM900
Harga Jualan: RM1200
Keuntungan: RM300
Jika anda berjaya menjual 10 buah dalam sehari? RM300 X 30 hari = RM9000 
Kalau 10 buah untuk jualan 30 hari? RM300 X 10 buah = RM3000, lebih besar gaji keuntungan anda daripada seorang kakitangan kerajaan di Malaysia

Terdapat banyak lagi produk yang dijual di Taobao. Misalnya, handbag, baby pool, dan macam-macam lagi. Baca panduan ini sekiranya anda ingin memulakan pembelian untuk bisnes anda sekarang. 

Panduan Beli Barang Dari China Secara Online

Kali ini saya terangkan sedikit info tentang Ebook Rahsia Taobao yang popular dikalangan Newbie Bisnes. Banyak peniaga yang sudah mendapat manfaat daripada Ebook (buku digital) ini. Ebook Rahsia ini akan membongkarkan 5 rahsia yang sangat penting..

Rahsia 1: Teknik Mencari Produk Pasti Laku
Rahsia 2: Produk Yang Perlu Di Elakkan
Rahsia 3: Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di Taobao.com
Rahsia 4: Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online
Rahsia 5: Proses Jualan Dan Teknik Meng’ayat’ Pelanggan

Saya ulang sekali lagi, Ebook ini jauh lebih murah berbanding tiket anda pergi membeli-belah di China..dah lah murah, penulis Ebook ini juga memberikan Bonus Ebook jika anda membeli. Antara Bonus yang menarik adalah..

BONUS #1 : Panduan Meledakan Jualan Menggunakan Fanpage
BONUS #2 : Kajian Kes – Sports Armband Untuk Smartphone
BONUS #3 : 8 Tips Emas Kejayaan Bisnes Borong Orang Cina
BONUS #4 : Rahsia 1688.com – Satu Lagi Lubuk Memborong Online Dari China

Dan, tambahan 10 Siri Video Tutorial Rahsia Taobao untuk anda yang gemar menonton video daripada membaca buku digital.

One thought on “Mulakan Bisnes Dengan Memborong Barang Dari China Secara Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *