May 30, 2023

Lori Sewa Murah? – Pickup Dan Van Untuk Sewa Bermula RM100

Lori sewa yang murah dan berpatutan? Bukan setakat lori tetapi van dan pickup (4×4) juga ada ditawarkan untuk pindah rumah atau pindah pejabat. Banyak yang menawarkan pakej sewa lori ini namun berapa banyak yang menawarkan tempahan secara atas talian?
Rancang Perpindahan Anda
Apabila anda berpindah, perancangan untuk memunggah barangan perabot perlu dibuat. Tip untuk pindah rumah yang boleh dibuat adalah:
1 – Tentukan Berat Dan Kuantiti Barang
Kebiasaanya, barangan yang lazimnya menggunakan lori sewa adalah sofa, katil, almari, peti sejuk, meja makan dan meja tv. Barangan rumah lain boleh dibawa menggunakan pickup dan van sahaja. Lori 1 tan dan 3 tan adalah paling sesuai jika semua perabot mahu dipindahkan.
2 – Jarak Perjalanan Ke Lokasi Baru
Anda boleh gunakan google map atau anggaran jarak yang digunakan dalam perjalanan pindah barangan anda. Bandingkan dengan quotation setiap syarikat lori sewa.
3 – Pilih Syarikat Sewa Lori Yang Dipercayai
Dalam internet, berlambak syarikat sewa lori yang anda akan jumpa tetapi tak banyak yang menyediakan paparan testimoni daripada pelanggan mereka. Berani paparkan testimoni pelanggan kerana reputasi perkhidmatan mereka sentiasa menjadi keutamaan syarikat. 
4 – Buat Perbandingan Harga
Buat survey dulu. Pastikan anda memilih pakej sewa lori yang sesuai. Jangan terpengaruh dengan pakej paling murah yang mereka tawarkan jika perkhidmatan tak seberapa.
Untuk memudahkan anda, saya perkenalkan dengan anda sebuah syarikat sewa lori untuk pindah rumah, pindah pejabat, dan collect sampah dengan diskaun 30% untuk pelanggan mereka. Laman web tersebut adalah TheLorry.com

Pakej lori sewa, lori sewa harga 100, lori sewa pindah rumah
Gambar diatas adalah contoh, menunjukkan perancangan pindah yang saya lakukan menggunakan kenderaan lori 3 tan. Quotation boleh diperolehi secepat 1 minit saja.
Lokasi Pickup Barang: Jalan Sultan Azlan Shah Kuala Lumpur
Lokasi Penghantaran: Jalan Legoland Nusajaya Johor Bharu
Jarak: 336 KM
Jumlah Bayaran Sewa: RM1219.00
Ini bermakna anda bayar RM3.29 untuk setiap kilometer sahaja. Agak murah dan berpatutan. Bayaran sewa lori ini boleh dilakukan secara Tunai, Kredit Kad atau menggunakan Online Banking.
Untuk tempahan lori sewa, layari laman web – TheLorry.com
Semoga membantu.

2 thoughts on “Lori Sewa Murah? – Pickup Dan Van Untuk Sewa Bermula RM100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *