May 31, 2023

Kesilapan Pertama Membeli Emas

Sumber: tokopoker.org

Hari ini bila saya fikir balik, sebenarnya harga emas memang sentiasa mahal. Berapa pun harganya, tetap orang akan kata ianya “mahal”. Ia memang barang yang dianggap mahal sejak zaman berzaman. Tak pernah ada satu zaman pun orang anggap harga emas itu barang murah.

Jangan Lalukan Kesilapan Membeli Emas Ini

Maksudnya kesilapan pertama bila nak beli emas ialah tunggu harga emas murah. Harga emas memang tak akan murah selagi tak mulakan dengan belian pertama. Mahal atau murah, ia bergantung kepada benchmark kita sendiri. Ada ketikanya, harga RM170 segram dianggap sangat mahal. Tetapi ketika harga emas meningkat sehingga RM190 segram, ketika itu orang anggap RM170 sangat murah. Walaupun harga RM170 dianggap mura, ia tidak lagi berguna sebab harga itu telahpun menjadi sejarah.

Letak ‘Benchmark’ Harga Sendiri

Jadi cara yang betul membeli emas ialah beli dulu walaupun sekadar 1 gram. Mulakan dengan bajet kecil dahulu. Jangan tunggu harga rendah. Lepas belian pertama barulah pantau harga. Bila dah mula membeli, kita sudah ada “benchmark” harga tersendiri. Kita akan tahu berapa harga yang dianggap mahal, dan berapa harga yang dianggap murah untuk sesuatu tempoh masa. Tak perlu lagi kita tanya orang lain, terutamanya dealer (ejen) emas.

Rahsia Usahawan Emas – Berniaga Tanpa Kedai Emas

Kenal tak dengan saudara Sabri Ahmad ni? beliau adalah sama seperti kita 4 tahun yang lalu. Namun, dengan pembelian emas pertama dengan Public Gold beliau telah berjaya menjadi seorang jutawan usahawan emas. Maka, demi niat ikhlas membantu bakal-bakal usahawan emas di Malaysia, beliau telah menghasilkan sebuah Ebook Rahsia Jutawan Usahawan Emas.
Untuk menjadi usahawan emas yang berjaya, terdapat 2 ilmu yang perlu dikuasai. Ianya adalah (1) Ilmu Mengenai Emas, dan juga (2) Ilmu Pemasaran .
Di dalam ebook ini, kami telah memasukkan 2 bahagian tersebut. “Ilmu Mengenai Emas” adalah ilmu tentang emas itu sendiri, ianya seperti bagaimana mengenalpasti ketulenan emas, bagaimana menjana keuntungan di dalam pelaburan emas dan banyak lagi.
Jika anda mempunyai ilmu yang baik di dalam selok-belok pelaburan emas, nescaya, adalah amat mudah untuk anda menyakinkan prospek-prospek anda membeli emas. Pembeli emas tidak akan membeli daripada orang yang nampak seperti tidak yakin dan tidak tahu dengan baik tentang emas. Mereka akan merasa ragu-ragu jika anda tidak dapat menerangkan dengan baik tentang kelebihan melabur di dalam emas.
Selain ilmu tentang emas, “Ilmu Pemasaran” juga amat penting. Di dalam ebook ini, saya dan saudara Aqif banyak berkongsikan kaedah pemasaran yang berkesan secara online.
+Bagaimana untuk membina kredibiliti dan keyakinan pelanggan terhadap anda secara online?
+Bagaimana menggunakan media sosial dengan betul untuk membuat pemasaran?
+4 Formula pemasaran di Facebook
+Bagaimana Menjual Tanpa Memaksa.. dan banyak lagi.

Dapatkan Ebook ini, untuk mengetahui 2 ilmu power yang dikongsikan saudara Sabri Ahmad dalam pembelian emas dan seterusnya bergelar usahawan emas yang berjaya.

Dapatkan ebook emas power ini sekarang – Rahsia Usahawan Emas

One thought on “Kesilapan Pertama Membeli Emas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *