May 31, 2023

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u | Menyimpan dan berpeluang memenangi Cabutan Wow, dimana lebih 300 hadiah bernilai RM1,500,000 jika anda menyimpan untuk anak anda serendah RM30 sebulan. 
Nampak macam biasa tapi skim simpanan baru SSPN-i Plus ini berbeza dengan SSPN-i sebelum ini. Banyak kelebihannya berbanding skim simpanan yang lain, antara soalan-soalan lazim yang seringkali diajukan berkenaan SSPN-i Plus dan SSPN-i – Baca Sini

Hadiah Cabutan Wow 2016/17

Siapa yang tak nak hadiah percuma kereta Honda Jazz, Toyota Vios, Motosikal Kawasaki, Proton Perdana dan RM2000 tak payahlah buka akaun SSPN-i Plus! Tapi kepada sesiapa yang nak masa depan pendidikan anak CERAH! habuan cabutan wow adalah bonus jika terpilih sebagai pemenang…

Hadiah Cabutan Wow Untuk Tempoh 1 Julai 2016 – 30 Jun 2017
Jika anda mula menyimpan sekarang, anda akan berpeluang atau layak untuk cabutan suku tahun pertama bulan september 2016 ini.

Cabutan Wow Suku Tahun
Cabutan Wow Tahunan

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u

Kemudahan simpanan SSPN-i Plus ada banyak saluran, kali ini saya kongsikan dengan anda bagaimana menyimpan secara online menggunakan Maybank2u. Caranya mudah sahaja, ikuti langkah-demi langkah saya terangkan dibawah:
Langkah 1 : Log in akaun Maybank2u – Log In
Langkah 2 :  Pilih ‘Account & Banking

Langkah 3 : Klik ‘Bill Payment‘ dan pilih samada ‘Make A One-Off Payment‘ atau ‘Make A Payment to A Favourite Payee‘ (perlu daftar sebagai favourite payee dulu)

Langkah 4 :  Pilih ‘Education & Education Loans‘, klik continue

Langkah 5 : Pilih ‘PTPTN – SSPN-i Plus‘ dan continue

Langkah 6 : Masukkan maklumat ‘No Akaun SSPN-i Plus‘, ‘No Tel‘ (pastikan Amount betul mengikut pakej yang telah diambil), dan continue..


Langkah 7 : Jika semua maklumat dah isi, silakan ‘Request TAC‘ dan ‘Confirm‘. SELESAI!

Mudah kan? paling penting, pastikan akaun Maybank2u anda ada duit okay hehe..kalau tak memang tak jadi cara ini..

Klik Sini Untuk Buka Akaun SSPN-i Pus
Pilihan ditangan anda, masa depan anak anda terletak ditangan anda sendiri sebagai ibubapa. Mari semai budaya suka menabung anak dari kecil lagi..

2 thoughts on “Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *