May 31, 2023

Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai

Traveloka CNY 2018 Contest – Kita sedia maklum, apabila menjelang perayaan Tahun Baru Cina, pelbagai promosi dan potongan harga akan ditawarkan. Bukan setakat jualan daripada laman web e-commerce dan pasar raya tetapi jualan tiket penerbangan, tempahan hotel dan pakej percutian juga banyak ditawarkan. Orang kata kalau nak jimat, beli tiket percutian awal-awal tapi sesetengah jualan murah hanya berlaku ketika menjelang perayaan.
Kali ini, lupakan dulu pasal tiket dah beli ke belum! Kita nak anda tahu yang ada satu CONTEST anjuran Traveloka yang percuma untuk anda sertai. Dengan penyertaan yang mudah dan hadiah yang sangat-sangat lumayan ini, anda pasti rugi jika tidak menyertai CNY 2018 Contest ini.
Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai

Traveloka Fly & Win CNY Challenge 


Syarat Kelayakan Penyertaan
 1. “Cabaran Traveloka Fly & Win CNY” (“Peraduan”) terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan penduduk Malaysia berumur 18 tahun ke atas (sehingga Januari 2018) yang kini menetap di Malaysia, tetapi tidak termasuk kakitangan dan ahli keluarga terdekat Traveloka Sdn. Bhd. (“Penganjur”), sekutunya, anak syarikat, pengiklanan / agensi PR dan pembekal.
 2. Penyertaan dari peserta yang berumur 18 tahun (sehingga Januari 2018) yang telah mendapat persetujuan ibu bapa.
 3. Peserta mesti membaca dan memahami Terma & Syarat sebelum menyertai kempen.

Tempoh Masa Contest
 • Tempoh Peraduan akan bermula dari 00:00 dari 22 Jan 2018 hingga 23:59 PM, 28 Feb 2018 (“Tempoh Peraduan”).  
 • Pihak Penganjur berhak untuk memendekkan atau memanjangkan Tempoh Peraduan jika dianggap perlu tanpa perlu memberi notis terlebih dahulu.

Peraturan & Arahan Permainan
 1. Memulakan permainan.
 2. Klik anak panah untuk bermula.
 3. Sentuh skrin sekali lagi untuk membolehkan burung anda terbang dan memulakan permainan.
 4. Stay di tengah-tengah skrin sehingga set pertama bangunan dan halangan muncul.

Peringkat Kelayakan Contest

Peserta dikehendaki mempunyai yang berikut untuk memasuki Cabaran Traveloka Fly & Win CNY:
 1. Peserta mestilah mempunyai akaun Facebook yang sah kepada orang ramai untuk menyerahkan penyertaan permainan mereka.
 2. Peserta hendaklah menjadi follower Fan Page Traveloka.
 3. Peserta dikehendaki memainkan Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di laman web yang disediakan oleh Penganjur.
 4. Peserta perlu mengisi butiran mereka di halaman pendaftaran yang disediakan oleh Penganjur.
 5. Peserta boleh berkongsi maksimum 5 kali sehari.
 6. Peserta dikehendaki mencapai skor tertinggi; hanya tiga pemenang utama yang akan dipilih untuk tiga (3) Hadiah Utama yang dinyatakan di bawah.
 7. Peserta juga berpeluang untuk memenangi hadiah yang dinyatakan di bawah dengan berkongsi Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di Facebook. Pemenang akan dipilih secara rawak.
Kegagalan mematuhi perkara di atas akan mengakibatkan kehilangan kelayakan peserta dan tidak layak untuk memenangi hadiah.
Grand Finale Stage

Terdapat tiga (3) Hadiah Grand Finale yang akan dimenangi untuk Cabaran Traveloka Fly & Win CNY.
Hadiah Grand Finale untuk cabaran adalah seperti berikut:
 1. Pemenang Hadiah Utama akan memenangi perjalanan ke 6 hari 5 malam di Seoul (Penerbangan dan penginapan sahaja) untuk 2 (dua) orang.
 2. 1st Runner Up akan memenangi perjalanan ke 5 hari 4 malam di Phuket (Penerbangan dan penginapan sahaja) untuk 2 (dua) orang.
 3. Runner 2 akan memenangi perjalanan ke 4 hari 3 malam di Langkawi (Penerbangan dan penginapan sahaja) untuk 2 (dua) orang.
Hadiah untuk berkongsi Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di Facebook adalah seperti berikut:
 1. Dua (2) baucar Traveloka RM1000. Terdapat hanya dua (2) pemenang di mana setiap pemenang memenangi baucer Travel (1) RM 1000 Traveloka.
 2. Bagi pemilihan pemenang, keputusan Penganjur adalah muktamad dan mengikat dan tiada surat-menyurat atau rayuan selanjutnya akan dilayan. Terma & syarat tambahan berhubung dengan hadiah akan dikenakan.
Cara Pemberitahuan Pemenang
 1. Pemenang Cabaran Traveloka Fly & Win CNY akan diumumkan di laman Facebook rasmi Traveloka. Pemenang akan dihubungi menerusi alamat e-mel yang sah yang dikemukakan oleh mereka semasa menyertai Cabaran Traveloka Fly & Win CNY.
 2. Pemenang akan memberikan butir-butir peribadi mereka melalui e-mel untuk pengesahan dalam masa 7 hari bekerja dari tarikh hubungan oleh Penganjur, gagal hadiah-hadiah akan dilucutkan dan tiada tuntutan selanjutnya akan dilayan. “Hari bekerja” akan bererti mana-mana hari selain hari Sabtu, Ahad atau cuti umum di Selangor.
 3. Setelah pengesahan berjaya butiran pemenang, pengumuman kedua yang mengesahkan pemenang akan diposkan di halaman rasmi Facebook Traveloka. Pengumuman ini akan dibuat dalam tempoh 7 hari bekerja dari tarikh pengesahan yang berjaya mengenai butiran pemenang.
 4. Semua peserta yang berumur di bawah 18 tahun (sehingga Januari 2018) disifatkan telah mendapat persetujuan ibu bapa atau penjagaan yang diperlukan.
 5. Penganjur hendaklah berusaha untuk menghubungi para pemenang melalui e-mel secara usaha terbaik dengan maksimum dua (2) percubaan.
 6. Pemberian hadiah akan mengambil masa 4-8 minggu selepas berakhirnya Tempoh Peraduan (28 Februari 2018).
 7. Semua maklumat peribadi yang disediakan oleh peserta akan dikawal oleh Dasar Privasi Penganjur di https://www.traveloka.com/en-my/privacypolicy. Peserta Peraduan ini dianggap telah membaca, memahami dan menerima syarat-syarat Dasar Privasi.

Langkah-Langkah Bermain Mini Game – Traveloka Fly & Win CNY Contest

Untuk lebih mudah anda memahami cara bermain, saya akan terangkan step by step apa yang perlu anda buat..
Firstly, layari link ke Mini Game – Traveloka Fly & Win CNY 2018 Contest
Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai
Secondly, untuk mula bermain game, Log in menggunakan akaun Facebook anda (kalau tak ada akaun Facebook, boleh buat dulu ya)
Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai
Dah log in? Sebelum mulakan permainan tu lebih baik kalau baca Terma & Syarat dulu. Baca juga arahan permainan. Kemudian, START GAME.
Gunakan kepakaran bermain game anda dengan betul, klik mouse anda dan pastikan ‘Kapal Terbang’ anda tidak melanggar halangan yang ada.
Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai
Anda boleh bermain sebanyak mana pun permainan ini dalam sehari, tetapi untuk aktifkan button Submit Score, anda perlu Share dulu ke Facebook Timeline anda (hanya 5 kali sehari diperlukan).
Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai
Jika dah puas hati dengan skor anda, bolehlah submit !
Tunggu apa lagi? Jom join Traveloka CNY 2018 Contest ini..
Semoga berjaya ya! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *