May 30, 2023

Cara Tingkatkan Follower Dan Letupkan Jualan di Instagram

Cara Tingkatkan Follower Dan Letupkan Jualan di Instagram | Dua (2) minggu yang lepas, saya sempat bersembang dengan seorang rakan yang menyediakan perkhidmatan Photo Booth (Photography). Katanya, ada job nak buat di Kuching, Sarawak so partner dia seorang lagi siap datang dari KL untuk membantu.
Memandangkan syarikat tu dari KL so cawangan akan dibuka di Kuching tidak lama lagi. Saya sengaja bagi hint2 dekat dia kalau-kalau dia nak minta jasa baik saya untuk review dan promote bisnes Photo Booth dia tu. Facebook, twitter, dan blog memang saya ada. Tapi, dia kata Instagram adalah medium paling banyak dia dapat job tu. Facebook?? fan page ada tapi nak buat iklan memang agak mahal kos per klik sekarang ni.

Berniaga Di Instagram?

Pada mulanya, saya agak terkejut dengan feedback rakan saya ni. Selalunya, orang berebut-rebut untuk mempelajari ilmu pengiklanan di Facebook tapi tak ramai pulak yang nak hadir kursus untuk pemasaran menggunakan Instagram.
Tahukah anda! pada masa kini terdapat 400 juta pengguna Instagram dan 57 % daripada pengguna instagram ini akan log in setiap hari. Secara purata, kadar engagement bagi setiap post di Instagram adalah 57kali lebih tinggi daripada Facebook dan 120kali lebih tinggi dari Twitter.
Manakala, kajian daripada aplikasi Buffer pula mengeluarkan statistik data yang mana 2.81% pengguna Instagram akan memberikan respon (like, komen dan tag) berbanding Facebook hanya 0.25% dan Twitter 0.21%.
<img src="Instagramkaboomsurvey.jpg" alt="Panduan Jual Beli Instagram">
Ini bermakna, orang lebih suka komen, like dan tag di Instagram 10kali ganda berbanding Facebook dan Twitter. Jika anda ada 100 fans di Facebook, anda akan dapat 2 atau 3 like sahaja. Manakala, jika anda ada 100 folower di Instagram, anda akan dapat 10 hingga 15 like, atau komen.
Dah tahu statistik ni, kenapa tak gunakan untuk perniagaan? 
<img src="Instagramkaboomelih.jpg" alt="Jual Beli Instagram">
Contoh akaun Instagram saya diatas ni, belum sesuai dijadikan platform untuk buat duit sebab followers masih seidkit. Dan, memang untuk kegunaan peribadi sahaja. 
Tetapi, cuba lihat beberapa testimoni pemilik akaun Instagram dibawah ini. Jika menggunakan teknik menambah follower dengan betul, pastinya akan memberikan impak yang luar biasa.
<img src="Instagramkaboomtestimoni.jpg" alt="Testimoni Jual Beli Instagram">

<img src="Instagramkaboomtestimoni2.jpg" alt="Testimoni Jual Beli Instagram">

<img src="Instagramkaboomtestimonihebat.jpg" alt="Testimoni Jual Beli Instagram">
Apakah rahsia mereka? 
Rahsia sepatutnya tak boleh bagitau orang kan? jangan risau ini bukan rahsia lagi kerana saudara Nigel Ong sudah menghasilkan ebook panduan untuk menaikkan follower dan jualan di Instagram. Ramai yang kata, dia ni hebat…buat sale sampai tahap ‘hanphone kejang’ sebab query yang terlampau banyak. Dah lah hebat, tak kedekut ilmu pula tu..

Instagram Kaboom!

Ebook Panduan Tingkatkan Follower Dan Letupkan Jualan di Instagram ini memang dah terbukti berkesan. Dengan adanya panduan ini, perkongsian daripada pengalaman saudara Nigel Ong amat berguna bagi pemula bisnes yang mahu membuat perniagaan secara online. Jika anda sudah membuka fan page di Facebook, buka pulak satu lagi akaun Instagram dan ikuti tip panduan yang diterangkan dalam ebook IG Kaboom ini.
<img src="Instagramkaboom.jpg" alt="Panduan Jual Beli Instagram">
Tingkatkan follower Instagram anda dan mula letupkan jualan – Dapatkan IG Kaboom ini sekarang!
Saya juga bercadang untuk buat satu lagi akaun Instagram / IG untuk permulaan bisnes. Tunggu je masa yang sesuai..

12 thoughts on “Cara Tingkatkan Follower Dan Letupkan Jualan di Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *