May 31, 2023

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta | Jika ditanya apakah perkakas wajib yang perlu ada dalam sesebuah kereta, lelaki dan wanita pasti memberikan jawapan yang sangat berbeza. Ianya bergantung kepada pendapat dan hobi seseorang itu. Sesetengah orang ada yang menganggap kereta ini ‘rumah kedua’ bagi mereka. Tidak hairanlah, peralatan yang disimpan didalam kereta berbeza-beza. 

Namun, ada benda asas yang disimpan didalam kereta yang pasti semua orang ada. Apakah perkakas asas itu? Dalam entry kali ini, saya akan share beberapa perkakasan asas yang disimpan didalam kereta dan tip penggunaannya..
Ini adalah perkakas WAJIB ada dalam sesebuah kereta:
 1. Kabel Pelompat atau “Jumper Cables”
 2. Payung
 3. Segitiga Amaran atau “Triangle Warning Sign”
 4. Kit Pertolongan Cemas (First Aid Kit)
 5. Spanar Box atau Spanar Ring
 6. Tayar Spare
 7. Jek Dan Alat Pembuka Tayar
 8. Playar Gabung dan Playar hujung Tirus
 9. Baju Hujan atau “Rain Coat” dan 2 Pasang Baju T-Shirt
 10. Pam Angin Mini
 11. Fire Extinguisher Mini
Ini adalah beberapa perkakasan wajib ada didalam sesebuah kereta, dan semua perkakas ini boleh disimpan di bonet kereta kita. 
Bagaimana pula dengan keperluan lain seperti…
 1. iPad atau Tablet
 2. Payung
 3. Botol air atau botol panas (thermos)
 4. Tisu muka
 5. Smartphone atau Handphone
Tak kan nak simpan didalam bonet jugak? sedangkan ada alat yang kita boleh guna untuk menyimpan semua ini dengan cara yang kemas dan tersusun. Disini, saya mahu berkongsikan dengan anda sebuah Car Organiser yang lengkap dan sesuai menyimpan barangan yang penting diatas.
Tak ada lagi botol air yang disimpan dibawah tempat duduk/seat lepas ni. Anak-anak dibelakang juga boleh menonton video atau movie melalui iPad yang yang diletakkan di Car Organiser tersebut.
Lihat beberapa gambar dibawah ini..
Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta
Dengan adanya Car Organiser yang terbaik ini, kereta kita akan nampak kemas dan tersusun. Penggunaan Car Organiser juga boleh memupuk dan mendidik kita lebih berdisiplin mengurus keperluan asas dalam kereta. Keperibadian dan sifat anda juga boleh dinilai dengan imej dalaman kereta anda, kemas dan tersusun mestilah peribadi kita juga sama kan?
So, seeloknya kita menggunakan Car Organiser ini untuk memudahkan kita menyimpan barangan kecil dan asas didalam kereta. Bersama kita menjaga kebersihan dalaman kereta kita!
Jom kita shopping Car Organiser murah dan berkualiti sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *