May 31, 2023

Bagaimana Mohon Jawatan PTD M41

Bagaimana Mohon Jawatan PTD M41 | Untuk makluman semua pemohon yang berminat. SPA telah mula membuka permohonan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) bagi jawatan Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41. Permohonan ini haruslah dilakukan melalui laman web rasmi SPA Malaysia. 
Iklan kekosongan jawatan ini untuk Jabatan Perkhidmatan Awam. Sila ikuti langkah memohon agar anda tidak terlepas jawatan ini.
Iklan Jawatan PTD M41
Bagi calon yang layak dipelawa untuk memohon jawatan seperti yang diiklankan dibawah.

Bagaimana Mohon Jawatan PTD M41
Jawatan: Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41
Jabatan: Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)
Kekosongan: 400
Simpanan: 30
Cara Memohon Jawatan PTD

Calon-calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan ini tidak perlu mendaftar semula. Namun demikian, sila pastikan pendaftaran permohonan masih dalam tempoh sah laku iaitu dalam tempoh setahun daripada tarikh mendaftar. 
Permohonan Rasmi Jawatan PTD M41 2019
Layari laman web rasmi SPA Malaysia – Portal SPA
Tarikh Tutup Permohonan
Permohonan yang telah lengkap diisi perlulah diterima sebelum tarikh tutup dibawah ini. Pastikan anda tidak terlepas memohon jawatan PANAS ini.Puluhan ribu calon akan dijemput menduduki Peperiksaan PTD secara online nanti termasuk Ujian Psikometrik.
Bagaimana Mohon Jawatan PTD M41
Tarikh tutup: 17 Febuari 2019 (Ahad) Jam 11:59 malam
Lokasi Penempatan

Penempatan bagi calon PTD yang berjaya peperiksaan dan temuduga akan ditentukan oleh pihak Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) diseluruh Malaysia.

Channel Telegram Peperiksaan Dan Temuduga PTD 2019

Anda bolehlah join chanel Telegram di bawah terlebih dahulu sebelum anda kemukakan permohonan anda. Kami akan hebahkan tips peperiksaan, contoh soalan PTD M41 lepas dan juga panduan khas peperiksaan PTD melalui channel Telegram di bawah.

[+] https://t.me/examptdm41

Semoga berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *