May 31, 2023

7 Panduan Memilih Shower Filter Yang Betul Dan Kebaikannya

7 Panduan Memilih Shower Filter Yang Betul Dan Kebaikannya. Terdapat banyak shower filter yang ada dipasaran sekarang ini. Walaubagaimanapun, sanggupkah anda menggunakan filter yang tidak berkualiti dan sesuai untuk anda?
Disini, saya akan terangkan 7 panduan atau tip memilih shower filter yang betul dan memberikan manfaat sampingan yang baik untuk digunakan nanti.
1- Filter Material
Kebanyakkan Shower Filter menggunakan Karbon Filter, tetapi karbon sahaja tidak mencukupi untuk menyerap kotoran dari bekalan air. Dengan gabungan antara zink dan copper, atau dipanggil KDF aianya lebih baik dalam penyerapan kotoron tersebut. KDF bukan saja mengasingkan Iron, Chlorine dan mekanisma lain malah melembutkan air.
2 – Filter Mudah Dipasang
Kebanyakkan filter memang mudah dipasang dan boleh dipasang dalam masa beberapa minit sahaja. Tetapi, ada filter memerlukan anda memotong bekalan air terlebih dahulu semasa memasang filter tersebut. Baca dengan teliti instruction yang telah disediakan, pastikan shower filter tersebut muat dipasang di shower head yang ada dirumah ada, jika sesuai dan ianya lebih mudah untuk pasang dan membukanya nanti.
3 – Jangka Hayat Filter
Anda harus memastikan jangka hayat filter itu sesuai dengan harga yang ditawarkan. Shower filter yang terbaik adalah boleh digunakan sehingga 6 bulan dan filter boleh ditukar tanpa menukar keseluruhan unit filter. Walaubagaimanapun, jangka hayat filter bergantung kepada kekerapan menggunakan, berapa lama anda mandi dan jenis air yang anda gunakan.
4 – Water Filter Rambut Gugur
Water Filter untuk rambut gugur adalah merupakan ciptaan khas untuk mengurangkan keguguran rambut atau kehilangan rambut pengguna. Ia berfungsi untuk membuang kontamina daripada air yang boleh menyebabkan rambut gugur.
5 – Vitamin C Filter
Salah satu jenis filter yang ada dipasaran sekarang ini adalah menggunakan Vitamin C, yang mana boleh meneutralkan klorin yang ada didalam bekalan air. Vitamin C yang dibekalkan kepada mandian anda akan menghasilkan kesihatan kulit dan kesihatan rambut anda.

6 – Kadar Pancutan Air Yang Efisien
Kadar semburan atau pancutan air daripada Shower Head akan menentukan kadar penggunaan air dan jangka hayat filter itu. Jika anda sudah memasang shower filter tu, anda pasti akan dapat membezakannya.
7 – Harga 
Harga memang perkara penting untuk dipertimbangkan. Tetapi, menilai dari segi jangka hayat penggunaan lebih baik daripada menilai harga pembelian. Beli mahal tapi boleh guna 8 bulan, atau beli murah tapi perlu menukar filter setiap 2 bulan? Lakukan kajian terlebih dahulu, pastikan berbaloi dengan harga dan jangka hayat penggunaan shower filter anda nanti.

H201 Shower Filter (Made In Korea)

Memperkenalkan kepada anda H201 Shower Filter yang merupakan produk buatan Korea. Dengan keluaran 2 jenis filter iaitu H201 Shower Filter untuk orang dewasa dan H201 Shower Filter untuk kanak-kanak dan bayi amat sesuai digunakan seisi keluarga kita.

Antara kelebihan H201 Shower Filter ini adalah:
1 – Chlorine Removal – Klorin digunakan untuk membunuh kuamn atau microorganism yang ada didalam air. Klorin yang ada akan mengakibatkan penyakit kulit jika mempunyai kulit yang sensitive. Penggunaan H201 ini akan membuang klorin terlebih dahulu dari air sebelum keluar pada shower head anda.
2 – Vitamin C – Filter H201 ini mengandungi Vitamin C yang boleh meneutralkan air. Vitamin C membantu mencerahkan kulit, membuang bitnik-bintik pada kulit dan potensi kelihatan awet muda.
3 – Snail Slime – Mukus daripada lender siput melindungi kulit daripada sinaran UV yang disebabkan keadaan persekitaran, berkesan untuk mengurangkan kulit kusam, bintik-bintik pada kulit, dan meningkatkan penjanaan kulit semula.

4 – Milk Powder – Milk Powder atau serbuk susu berfungsi untuk membuang kulit lama dan rosak tanpa ada kesan ruam pada kulit.
5 – Aroma Therapy – Bau haruman daripada H201 Filter adalah direka khas dariada minyak wangi yang terbaik melalui 10,000 ujian yang dijalankan. Wangian ini akan membantu anda meredahkan tekanan ketika mandi. 
6 – Pewangi – Terdapat 4 jenis wangian yang ada dan ianya boleh membantu meredahkan tekanan atau stress ketika anda mandi. Wangian tersebut terdiri daripada:

Black Cherry Musk

Sweet Peach Grapefruit

Ylang Ylang Iris

Aqua Blue Lemon

Untuk maklumat lanjut mengenai H201 Shower Filter dan pembelian secara online:-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *