May 30, 2023

20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19

Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) dalam jawatan Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19.
Calon yang mempunyai ciri-ciri keperibadian berikut, mempunyai keterampilan yang baik, mempunyai semangat yang tinggi bekerja dalam kumpulan, mempunyai bakat kepimpinan, mempunyai ciri-ciri jati diri yang cemerlang,dan mempunyai kelayakan/profesionalisma yang sesuai dengan jawatan amatlah dipelawa untuk mengisi jawatan kosong ini.

Jawatan Kosong Terkini 

20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19
20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19
Kelulusan: SPM/SVM/SKM
Jawatan Kosong: Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19
Kementerian/Jabatan: Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia
Kekosongan: 20 Kekosongan

Cara Memohon Jawatan Kosong

Cara memohon jawatan kosong ini mudah saja. Saya percaya ramai lepasan SPM/SVM/SKM yang sudah mengisi permohonan online di laman web SPA atau lebih dikenali sebagai SPA8. Untuk membuat permohonan, tiada surat menyurat diperlukan apatahlagi penghantaran resume. Resume dan dokumen hanya boleh diserahkan kepada penemuduga ketika sesi temuduga nanti.
Permohonan online? mohon di http://www.spa.gov.my/
Calon-calon yang telah memohon jawatan ini, tidak perlu memohon semula. Namun, calon perlu memastikan tempoh sah permohonan (1 Tahun) masih sah pada tarikh tutup permohonan jawatan ini.
Tarikh Tutup Permohonan: 29 Januari 2017 (Ahad) Jam 11:59 malam.
Jika anda tidak berjaya, jangan risau..permohonan jawatan ini boleh dibuat sepanjang masa. Tetapi, jika mahu dipanggil temuduga dalam bulan Januari atau Febuari 2017. Mohonlah sekarang.

Panduan Lulus Temuduga

Untuk mempersiapkan diri anda dengan sedikit ilmu pengetahuan tentang teknik temuduga dan penulisan resume serta cara berpakaian, saya galakkan anda mendapatkan Panduan Lulus Temuduga ini. 
Panduan ini berbentuk format PDF yang boleh disimpan dalam smartphone, tablet, laptop sahaja. Tiada buku yang tebal yang membebankan dibawa kemana saja. Ebook (buku digital) ini boleh anda baca dimana saja.

Dapatkan panduan ini – Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan 

Semoga anda berjaya !

One thought on “20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19

  1. hmm..malas ba mau apply government ni..susah betul mau dapat. malar tidak menepati syarat. kalau tunngu ni seja..alamak aihh..sampai tua kita nda bekerja haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *