May 30, 2023

112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016

112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016 | Jika anda lepasan SPM/STPM atau lepasan Diploma, sila abaikan maklumat ini kerana kita ingin memberi ruang untuk mereka yang berkelulusan PMR/SRP?PT3, mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan oleh pihak kerajaan di bulan Oktober 2016 ini. 
Di bulan Oktober 2016 ini, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan mengadakan temuduga bagi 112 jawatan kosong di pelbagai jabatan dan agensi kerajaan. 
Berikut adalah senarai jawatan kosong tersebut:
Untuk Maklumat Jawatan (Gaji/Syarat Lantikan/Deskripsi Tugas) – Klik Sini
Untuk Semakan Penjadualan Temuduga – Klik Sini
Untuk Permohonan Jawatan Kosong di SPA – http://www.spa.gov.my/

Ingin memohon kerja kosong di Agensi Kerajaan? – Cara Memohon Jawatan Kerajaan Tanpa Melalui SPA

Pendaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui online sahaja. Sebarang surat-menyurat dan penghantaran resume tidak diperlukan. Tempoh sah laku adalah setahun. Urusan pengambilan jawatan adalah tertakluk kepada kepada kekosongan jawatan yang dilaporkan oleh Kementerian/Jabatan dan hanya calon yang berjaya melepasi tapisan akan ditemuduga.

Sedang mencari kerja swasta? – 15 Laman Web Pencari Pekerjaan Terbaik Di Malaysia

Calon-calon yang telah memohon awal jawatan yang dinyatakan diatas, tidak perlu mengisi lagi. Walaubagaimanapun, calon perlu memastikan permohonan masih dalam tempoh sah laku. Tarikh tutup permohonan baru ini adalah 9 Oktober 2016 (Ahad) jam 11:59 malam

Bagi memastikan persediaan temuduga anda nanti, rujuk tip dan panduan serta rahsia untuk lulus temuduga kerajaan ini..

Tiada lagi alasan untuk gagal temuduga ini, kerana jalan untuk berjaya ada ditangan anda. Paling penting adalah usaha dahulu.

Semoga berjaya..

One thought on “112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *